FI JVA Nightlane´s Eveningstar

 

ELLA
SALPAUSSELÄN SPANIELIKERHON VUODEN 2011 MEJÄ-SPANIELI
 
Ella, FI JVA Nightlane´s Eveningstar on syntynyt 26.8.2004 Billnäsissä. Ikää sillä on jo lähes kahdeksan vuotta. Ella on punavalkoinen cockerinarttu ja asuu Hämeenlinnassa. Kahdeksan vuotta sitten Nellin kuoltua uuden pennun hankinnassa oli kolme kriteeriä; cockeri, narttu ja punavalkoinen. Kaikki muu selviäisi ajan myötä. Ella tuli meille eläköitymisen kynnyksellä ja sai ehkä enemmän seuraa meistä ihmisistä kuin edeltäjänsä, kotona kun oltiin päivälläkin. Se on pennusta asti ollut rohkea. Toisaalta se on vahvasti leimautunut omistajaansa, koulutuksessa helppo motivoida ja sitkeä tekemisissään. Tietty luonteen kovuus ja peräänantamattomuus on ollut pelkkää plussaa verijälkiurilla. 
 
Ella suoritti SPA-kokeen 2005 Isnäsissä vajaa vuosikkaana ja osallistui luonnekuvaukseen Tammelassa 2011 iäkkään puoleisena. Noiden vuosien väliin mahtuu meidän yhteinen mejä-harrastus. Ella sai ensimmäisen avoimen luokan ykköstuloksen Salpausselän Spanielikerhon kokeessa Vierumäellä keväällä 2006. Samana vuonna se siirtyi voittajaluokkaan. Ella valioitui Cockerspanielien Ruoveden Pilkotun kokeessa 2007, tuomarina Ilkka Niemi. 2009 Ella nuuskutti Lopella Suomen Spanieliliiton Jälkimestariksi. 
 
Pitkän matkan ja ikääntymisen myötä huomaan koekäyntiemme Heinolassa vähentyneen. Viimeksi Ella on ollut Vierumäellä mukana elokuussa 2010. Mejä-spanielipalkintoon 2011 oikeuttavat tulokset ovatkin peräisin Rengosta, Janakkalasta ja Pilkotusta (VOI 1 48p, 46p, 47p).
 
Mejä- koe on niin paljon fyysistä kuntoa vaativa harrastus, että olemme Ellan kanssa jättämässä sen taka-alalle. Jatkossa kuljeskelemme metsissä omaan tahtiin retkeillen, marjastaen ja sienestäen. Ella on haka löytämään suppilovahveropaikat. 
 
Ellan omistaja, ohjaaja Ulla Ketola